Dai Sifu moreEarly Days
Τα παιδικά χρόνια του sifu Emin στη Γερμανία δεν ήταν καθόλου εύκολα εξαιτίας της τουρκικής καταγωγής του. Είχε αποτελέσει συχνά στόχο ρατσιστικών επιθέσεων και μάλιστα τις περισσότερες φορές η λεκτική επίθεση γρήγορα μετατρεπόταν σε φυσική επίθεση. Έτσι, λοιπόν, οι πολεμικές τέχνες αποτελούσαν αναγκαιότητα. Ο πατέρας του τον προέτρεψε να ξεκινήσει και έτσι σε ηλικία 14 ετών έγινε η αρχή μιας μετέπειτα αξιοσημείωτης καριέρας. Η ενασχόλησή του αυτή  γρήγορα εξελίχθηκε σε πάθος που διατηρείται  αμείωτο μέχρι και σήμερα.


True Martial Artist
Ο sifu Emin στον εαυτό του βλέπει έναν  αληθινό Martial Artist και όχι έναν άνθρωπο των μαχητικών αθλημάτων, καθώς είναι ξεκάθαρη η προτίμησή του στις αποτελεσματικές τεχνικές αυτοάμυνας. Αυτή η προτίμηση ήταν μάλιστα, αυτή  που τον προσέλκυσε στο Wing Tzun, όταν παρακολούθησε μια επίδειξη στη Γερμανία. Εντυπωσιασμένος, αναζήτησε εκπαίδευση από παγκοσμίως αναγνωρισμένους  masters του Wing Tsun. Πλέον, μετά από πάρα πολλά χρόνια εκπαίδευσης στο σύστημα του Wing Tsun, είναι πλήρως πεπεισμένος ότι οι τεχνικές αυτοάμυνας και η φιλοσοφία αυτού του συστήματος δεν υστερεί καθόλου και σε τίποτα μπροστά σε άλλες πολεμικές τέχνες.
Έγινε senior master Student της IWTA / Hong Kong. Σήμερα, αντιπροσωπεύει το Wing Tzun και το Latosa Escrima σε πάνω από 40 χώρες.

Embodiment of the Wing Tsun Philosophy
Η ζωή του Emin Boztepe αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του Wing Tzun, όπως αυτή διδάσκεται στoν EBMAS: να είσαι επιθετικός σε όλους τους διαπληκτισμούς αλλά να αποφεύγεις τη σύγκρουση, όποτε αυτό είναι δυνατόν. Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μια αναπόφευκτη πρόκληση για μάχη αντιμετώπισέ την αποφασιστικά και  κατά μέτωπο, τελείωσέ την γρήγορα, ξόδεψε τη λιγότερη δυνατή ενέργεια και συνέχισε το δρόμο σου. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Wing Tzun, ο πιο απλός, ο πιο εύκολος και πιο αποτελεσματικός τρόπος, είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος. «Το να αποφύγεις μια φυσική διένεξη που δεν είναι αληθινά απαραίτητη δεν σημαίνει ότι αυτό σε κάνει δειλό, αλλά ταπεινό» αναφέρει σε συνέντευξή του ο sifu Emin και συνεχίζει «Παρόλα αυτά η μάχη πρέπει να γίνεται αποφασιστικά όταν δεν μένει άλλη επιλογή και η υπάρχει υψηλή πιθανότητα να πάθεις ο ίδιος κακό, τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή η  οικογένεια σου. Αυτό περιλαμβάνει και την Wing Tzun οικογένεια μου που έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 40 χώρες». Παρόλο που ο Emin έχει εκπαιδευτεί σε πολλές πολεμικές τέχνες, βασίζει την αυτοάμυνά του αποκλειστικά στο Wing Tzun και στο Latosa Eskrima. Διαβεβαιώνει πως αυτή είναι η «συνταγή» που τον βοηθά να τελειώνει τις μάχες γρήγορα, χρησιμοποιώντας απλές και αποτελεσματικές τεχνικές. Και αυτές οι τεχνικές είναι το σήμα κατατεθέν του Wing Tzun. «Πιστεύω μόνο στη χρήση τεχνικών που δουλεύουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ελαχιστοποιούν την πιθανότητα τραυματισμού μου. Η φιλοσοφία του Wing Tzun δηλώνει πως το να είσαι ευγενικός στον εχθρό σου σημαίνει το να είσαι άσπλαχνος στον εαυτό σου… γιατί, λοιπόν, να είναι κανείς ευγενικός και καλός με κάποιον που προσπαθεί να του κάνει κακό αυτόν ή τους αγαπημένους του;»


Training
 Η φιλοσοφία του Wing Tzun δίνει έμφαση στη ρεαλιστική προπόνηση. Ο Emin πιστεύει πως αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην ανάπτυξη αποτελεσματικών τεχνικών. Παρόλο που αποδέχεται και  άλλες μεθόδους προπόνησης, όπως η προπόνηση στο σάκο, η  αερόβια άσκηση κτλ, πιστεύει ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί και να αντικαταστήσει το sparring και το chi sao με ένα αληθινό συνασκούμενο αλλά και το anti grappling που ο ίδιος επίσημα δημιούργησε σύμφωνα με τις επιστημονικές αρχές που διέπουν το σύστημα του Wing Tzun. Επισημαίνει ότι η άσκηση οφείλει να είναι μια καθημερινότητα για ένα σοβαρό martial artist. «Μπορεί να γνωρίζεις τις καλύτερες τεχνικές και  να έχεις τους καλύτερους δασκάλους αλλά αν δεν εξασκείσαι συνεχώς και ρεαλιστικά δεν θα έχεις κανένα όφελος». Δίνει ο ίδιος το παράδειγμα στους μαθητές του, πειθαρχώντας σε ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης 4 ωρών την ημέρα.