FAQ


FREQUENTLY ASKED QUESTIONS
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


Πόσο καιρό χρειάζεται για να μάθω να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου μαθαίνοντας Wing Tsun?
Δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις μια ζωή για να μάθεις να αμύνεσαι. Το σύστημά μας βασίζεται στην απλότητα και το φυσικό ένστικτο και ως εκ τούτου ένας μαθητής είναι ικανός να ανταποκριθεί σε συνηθισμένα περιστατικά μέσα σε μόλις 6 μήνες.
Έτσι, μπορεί να το κάνει ένας πολυάσχολος άνθρωπος της σύγχρονης κοινωνίας που έχει λίγο χρόνο για τον εαυτό του, λόγω των καθημερινών υποχρεώσεων του, της οικογένειας και της εργασίας του.

Πρέπει να τηρώ κάποια προϋπόθεση, όπως ηλικία, φυσική κατάσταση?
Όχι, το σύστημα μας είναι για όλους και είναι φτιαγμένο για να μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε, άσχετα με την ηλικία του, το φύλο του, τη φυσική του κατάσταση ή τον σωματότυπό του,

Είμαι γυναίκα, μπορώ να το κάνω ή χρειάζεται μυϊκή δύναμη;
Το σύστημα αυτό είναι το μόνο που φτιάχτηκε από γυναίκα. Κατασκευάστηκε ακριβώς για να επικρατεί σε ισχυρότερους αντιπάλους, χρησιμοποιώντας τη δύναμη τους εναντίον τους. Οι γυναίκες μαθαίνουν ευκολότερα το σύστημα, γιατί δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σφίγγονται και να χρησιμοποιούν μυϊκή δύναμη. (Δες ΕΔΩ περισσότερα για την ιστορία του συστήματος και ΕΔΩ για τη γυναικεία αυτοάμυνα - αυτοπροστασία)

Ενδιαφέρομαι να γράψω τα παιδιά μου σε μια σχολή πολεμικών τεχνών. Είναι το πρόγραμμά σας κατάλληλο?
Βεβαίως. Είναι ίσως από τα πιο ολοκληρωμένα και καινοτόμα προγράμματα για παιδιά και  εμπεριέχει διδασκαλία ενάντια στο bullying (anti-bullying program).
Το πρόγραμμα μας μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά ένα παιδί να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις, όπως η κακοποίηση από κάποιον ενήλικα ή συμμαθητή του, τη βία, την διαφυγή σε προσπάθεια απαγωγής, πως να δράσει αν χαθεί, πως να διαχειρίζεται το φόβο του, την ενδεχόμενη επιθετικότητα του και μαθαίνει να δρα σε ομάδα ως μέλος με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Κυρίως χτίζεται η αυτοπεποίθηση του και η αυτοεκτίμηση του και αυτό το κάνει να μιλά, να μην κρύβει το πρόβλημα του να διεκδικεί τη ζωή με τόλμη και θάρρος.

Σε τι διαφέρει το δικό σας παιδικό πρόγραμμα?
Η διδασκαλία σε παιδιά είναι μεγάλη ευθύνη και οφείλουν οι γονείς να επιλέγουν με μεγάλη προσοχή σε ποιους τα εμπιστεύονται:
Όποιος διδάσκει σε παιδιά πρέπει να γνωρίζει στοιχειώδη τουλάχιστον παιδαγωγική, παιδοψυχολογία και να έχει ήθος και κατάρτιση στην πολεμική τέχνη που διδάσκει.

Επικεφαλής ο Emin Boztepe, μια από τις διασημότερες προσωπικότητες στον χώρο των πολεμικών τεχνών παγκοσμίως. Επισκέπτεται τη σχολή μας 3 φορές το χρόνο, εξετάζει τους μαθητές και υπογράφει τα διπλώματά τους.

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτής Κ. Γανώτης, είναι μαθητής του Emin Boztepe, έχει 23 χρόνια εμπειρίας στις πολεμικές τέχνες με διακρίσεις. Είναι πρώην έφεδρος ανθυπολοχαγός, κοινωνιολόγος - εγκληματολόγος.


Η τέχνη που διδάσκουμε είναι η τέχνη που γνώριζε ο Bruce Lee. Ονομάζεται Wing Tsun Kung Fu και είναι ένα σύστημα μάχης επιστημονικά δομημένο και άκρως αποτελεσματικό. Διδάσκεται με επιτυχία και τις καλύτερες κριτικές σε 40 χώρες παγκοσμίως, με περίπου 50.000 μαθητές.
(βλέπε περισσότερα ΕΔΩ)

Εργάζομαι ως αστυνομικός/security/στρατιωτικός. Μπορεί η δική σας τέχνη να ανταποκριθεί στις ανάγκες μου;
Απόλυτα! είναι γνωστό ότι οι προσωπικοί σωματοφύλακες που επέλεξαν για την προστασία τους οι Steven Segal, Cynthia Rothrock, Jacqueline Bissette, Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris ήταν γνώστες του Wing Tsun. Εκπαιδευτές των πιο επίλεκτων σωμάτων στον κόσμο: GSG9 & SEK (Γερμανία), NOKS (Ιταλία), RAID (Γαλλία), FBI Hostage Rescue Team & Marine Corp (ΗΠΑ), SWAT (ΗΠΑ), GIP (Λουξεμβούργο), MEK(Αυστρία), CIA, special police units Ισπανίας, Βελγίου, Αυστρίας, Ινδίας, Ουγγαρίας προπονούνται στο Wing Tsun. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής δάσκαλος της ομοσπονδίας μας, έχει ο ίδιος διδάξει μεταξύ άλλων: USA – FBI Hostage Rescue Team, United States Marine Corps,Department of the Airforce, Headquarters. 176 Group (PACAF), Police of Alaska, Police of Kentucky, Bowling Green Police, Employees in the prison Christian County κ.α.

Είναι αποτελεσματικό σε μια αληθινή συμπλοκή;

Απόλυτα. Το σύστημα φτιάχτηκε γύρω στο 1700 με σκοπό την επανάσταση ενάντια στο καθεστώς των Ματζουριων. Δεν πρόκειται για μαχητικό άθλημα. Έχει στόχο να μάθει κάποιον να επιβιώνει σε δύσκολες καταστάσεις, εκεί όπου δεν υπάρχουν κανόνες. Οι στρατηγικές του wt έχουν χρησιμοποιηθεί από μεγάλους στρατηγούς χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν ότι το wt της εφάρμοσε στην μάχη σώμα με σώμα από το 1700. Έχει αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα του  και διδάχτηκε στα πιο επίλεκτα σώματα ασφαλείας στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του FBI και των πεζοναυτών των ΗΠΑ. Για να το εμπιστεύονται αυτοί κάτι ξέρουν. (Δες ΕΔΩ για περισσότερα)


Τι είναι αυτό που κάνει την αυτοάμυνα όπως τη διδάσκετε να ξεχωρίζει;
Μαθαίνεται γρήγορα και εύκολα, ενώ η αποτελεσματικότητα του είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη (μαθηματικά, γεωμετρία, φυσική, ανατομία). 
Δεν βασίζεται στη μυική δύναμη και λειτουργεί ενάντια σε ισχυρότερους αντιπάλους
Οι τεχνικές βασίζονται στην αίσθηση της αφής με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να γίνονται υποσυνείδητοι μηχανισμοί που μπαίνουν αυτόματα σε λειτουργία όταν χρειαστεί.Περα από αυτό μαθαίνει κανείς
χρήση γλώσσας σώματος και λεκτικών χειρισμών για αποκλιμάκωση της επιθετικής συμπεριφοράς εναντίον του
Αναλυση των προφιλ του επιτιθέμενου και της κατάλληλης αντιμετώπισής τους
Μετρα καθημερινης προληψης και αυτοπροστασιας (άμυνα σε αυτοκίνητο, σπίτι, χώρο εργασίας, πάρκινγκ, ασανσέρ κτλ)
Διαχειριση του φοβου μαχης και πανικού με ψυχολογικές τεχνικές

Τι είναι EBMAS?
 Το EBMAS (Emin Boztepe Martial Arts System) είναι ένας από τους μεγαλύτερους επαγγελματικούς οργανισμούς πολεμικών τεχνών παγκοσμίως.
Όλες οι σχολές είναι υπό την αρχηγεία και καθοδήγηση του Dai - Sifu Emin Boztepe που την ίδρυσε.
Το EBMAS διδάσκει Wing Tsun Kung Fu και Latosa Escrima και  διδάσκεται σε περισσότερες από 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένων:Ελλάδα, Η.Π.Α., Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Σουηδία, Ισπανία, Γαλλία, Νορβηγία, Μεξικό, Αργεντινή, Καναδά και πολλές άλλες (Δες ΕΔΩ για περισσότερα)

Ποιος είναι ο Emin Boztepe?
Ο Emin είναι επαγγελματίας δάσκαλος του Wing Tzun στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι ευρέως αναγνωρισμένος για τις μαχητικές του ικανότητες. Τα σεμινάρια του βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση παγκοσμίως. Είναι ο επικεφαλής δάσκαλος EBMAS και ο ιδρυτής. Έχει διδάξει σε προσωπικό επίλεκτων αστυνομικών και στρατιωτικών μονάδων παγκοσμίως:
* Department of the Airforce, Headquarters. 176 Group (PACAF) – 2002
* Police of Alaska
* Employees in the prison Christian County
* Police of Kentucky – 2001
* Bowling Green Police – 2001
* United States Marine Corps – 1993
* USA – FBI Hostage Rescue Team.
(Δες ΕΔΩ για περισσότερα)
 

 
Θέλω να αποκτήσω καλύτερη φυσική κατάσταση, να χάσω κιλά και να γυμναστώ. Η ενασχόληση με το wt μπορεί να μου το προσφέρει αυτό?
Βεβαίως. Ο ασκούμενος βρίσκεται σε συνεχή κίνηση για 90 λεπτά σε κάθε μάθημα. Μάλιστα, επειδή δεν είναι ατομική γυμναστική, όπως το να τρέχεις σε ένα διάδρομο μόνος σου, αλλά ομαδική, δεν αισθάνεσαι την κόπωση. Επιπρόσθετα, αποκτάς εκτός από μυϊκή δύναμη, ευλυγισία, αντοχή, ισορροπία, καις λίπος, συνεισφέροντας στην καλύτερη υγεία σου, χωρίς κανένα κίνδυνο τραυματισμού και μέσα σε ένα ευχάριστο και θετικό περιβάλλον.

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος να τραυματιστώ;
Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος τραυματισμού. Όλες οι ασκήσεις γίνονται ελεγχόμενα με ημι-επαφή και την επίβλεψη έμπειρου και πιστοποιημένου εκπαιδευτή.

Τι άλλα οφέλη έχει η ενασχόληση με το WT?
Το wt είναι πάνω από όλα ένα σύστημα αυτοβελτίωσης. Μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου, τις αδυναμίες σου και πώς να τις βελτιώσεις. Μαθαίνεις τους φόβους σου και πώς να τους ξεπεράσεις. Μαθαίνεις να ακολουθείς τις αρχές και τη στρατηγική του Wt στη ζωή σου για μια πιο επιτυχημένη ζωή σε όλους τους τομείς. Αποκτάς αυτοπεποίθηση, υπομονή, επιμονή στο στόχο. Επειδή το σύστημα είναι επιστημονικά δομημένο και καθετί εξηγείται με  μαθηματικά, γεωμετρία, φυσική, ταυτόχρονα γυμνάζεται ο νους. Το WT είναι το σκάκι των πολεμικών τεχνών. Τα οφέλη κρατούν για μια ζωή, ενώ γνωρίζεις ενδιαφέροντα άτομα και εκτονώνεις το στρες της καθημερινότητας, ερχόμενος σε επαφή και με την κινέζικη κουλτούρα του kung fu και τη φιλοσοφία ζωής του.
(Δες ΕΔΩ για περισσότερα)

Θα μπορούσατε να μου μιλήσετε περισσότερο για το Wt ως σύστημα αυτοβελτίωσης,
Βεβαίως.
Σημαντικά μυοσκελετικα οφέλη, βοηθούνται παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, όπως η κύφωση, η σκολίωση κτλ.
Ενεργοποίηση και των δυο ημισφαιρίων του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να έρχεται σε αρμονία ο εγκέφαλος και η σκέψη μας να αποκτά μεγαλύτερο βάθος και να βελτιώνεται η συγκέντρωση και η μνήμη.
Όξυνση της ταχύτητας της αντίληψης
Αύξηση ταχύτητας της αντίληψης της όρασης κατά πολύ σε κοντινή απόσταση.
Αύξηση των αντανακλαστικών
Αύξηση της συναισθηματικής νοημοσύνης, καλύτερες και πιο ποιοτικές σχέσεις με τους συνανθρώπους μας, το σύντροφο, τα παιδιά μας κτλ
Απλότητα στη ζωή που οδηγεί σε μια ευκολότερη ζωή και ηρεμία στη σκέψη
Διαχείριση του στρες της μάχης και του στρες της καθημερινότητας
Διαχείριση του φόβου και του πανικού
Καύση εσωτερικού σπλαχνικού λίπους
Αύξηση μακροζωίας
Αύξηση της εσωτερικής ζωτικής ενέργειας
Ανθεκτικότητα σε κρυολογήματα, λοιμώξεις και ασθένειες

Σε τι διαφερει από αλλα συστηματα?
Σε πάρα πολλά. Δεν είναι μαχητικό άθλημα, αλλά τρόπος επιβίωσης προκειμένου να υπερασπιστεί κανείς αποτελεσματικά τον εαυτό του και την οικογένεια του, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, εναντια σε ισχυρότερο αντίπαλο, με την καθημερινή του ενδυμασία και χωρίς να χρειάζεται τεράστιους μύες γι αυτό ή εκπαίδευση μια δεκαετία,  Σας παραθέτουμε ένα συνοπτικό πίνακα βασικών διαφορών.
(Δες ΕΔΩ για περισσότερα)


Ποια η διαφορά μαχητικού αθλήματος και πολεμικής τέχνης? Και που ανήκει το WT?
To WT ανήκει στις πολεμικές τέχνες. Οι διαφορές με τα μαχητικά αθλήματα είναι πολλές. Οι πολεμικές τέχνες εκπαιδεύουν για καταστάσεις όπου:
Δεν υπάρχουν κανόνες ( ρινγκ, ειδική στολή, χτυπήματα που απαγορεύονται, προστατευτικά γάντια, προστατευτικό μασελάκι κτλ)
Δεν πρόκειται πάντα για μάχη «Ένας με έναν»
Δεν υπάρχει διαιτητής να σταματήσει τον αγώνα σε περίπτωση κινδύνου
Δεν υπάρχουν κατηγορίες κιλών
Υπάρχει αιφνιδιασμός δεν γνωρίζεις τον αντίπαλο και πολλές φορές δεν περιμένεις την επίθεση
 Υπάρχει πιθανότητα ο αντίπαλος να χρησιμοποιήσει και άλλα μέσα για να σε βλάψει (αιχμηρά ή σκληρά αντικείμενα κτλ)Είναι το ιδιο με το wing chun?
Όχι. Είναι αρκετά διαφορετικό. Παραθέτουεμ έναν πίνακα βασικών διαφορών.
(Για περισσότερα, δες ΕΔΩ)

Υπάρχουν κάποια επιπλέον έξοδα πέρα από την μηνιαια συνδρομη?
Υπάρχουν, αλλά είναι προαιρετικά. Συμπεριλαμβάνουν την ετήσια εγγραφη στην παγκόσμια ομοσπονδία EBMAS με τα οφέλη που παρέχει, το εκπαιδευτικό μπλουζάκι με το λογότυπο του EBMAS, τις εξετάσεις για κατάκτηση επιπέδου και την παρακολουθηση των σεμιναριων.

Σε τι ωφελούν τα σεμιναρια?
Ο Dai Sifu Emin Boztepe επισκεπτεται συχνά τις σχολές του συστήματος ανά τον κόσμο προκειμενου να διασφαλισει την υψηλη ποιοτητα εκπαίδευσης και περιβάλλοντος
Στα σεμινάρια οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να λύσουν απορίες και να τους απαντηθούν ερωτήσεις, κερδίζοντας την εμπειρία μαθήτευσης απο έναν απο τους πιο σημαντικούς δασκάλους παγκοσμίως, ενώ όσοι λαμβάνουν μέρος σε εξετάσεις για κατάκτηση επιπέδου, λαμβάνουν από τον ίδιο το επίσημο δίπλωμα υπογεγγραμένο με παγκόσμια αναγνώριση και κύρος.


Τι είναι το βιβλιο εισαγωγης και πως μπορώ να το προμηθευτω?
Το βιβλίο εισαγωγής γνωριμίας στο EBMAS Wing Tzun είναι ενα ηλεκτρονικό βιβλίο που παρουσιάζει το σύστημα με τις βασικές αρχές του και όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς που επιθυμεί να ασχοληθεί και να εκπαιδευτεί στο συγκεκριμένο σύστημα. Μπορεί κανείς να το προμηθευτεί δωρεάν απο την ιστοσελίδα μας.( ΕΔΩ)

Πως μπορω να επικοινωνήσω μαζι σας?
Μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας, τηλεφωνικώς είτε επισκεπτόμενοι τον χώρο μας. (Δες ΕΔΩ)

Μπορώ να παρακολουθήσω δοκιμαστικα?
Βεβαίως. Σας δίνουμε τη δυνατότητα να μας γνωρίσετε, να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε σε 3 μαθήματα, χωρίς καμία χρέωση ή δέσμευση. Επίσης, σε όλα τα σεμινάρια μας με προσκεκλημένο τον Dai Sifu Emin Boztepe επιτρέπεται δωρεάν η είσοδος μισή ώρα πριν το τέλος του σεμιναρίου.